Semoga Berjaya Exam


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Salam,

Entri ini ditujukan kepada rakan-rakanku di Malaysia yang sedang dan akan menjalani peperiksaan masing-masing. Semoga dengan jayanya, korang dapat buat exam dengan sebaiknya. InsyaALLAH. Doa dari Leeds tidak dilupakan.

Satu je nak nasihat, dalam kesibukan peperiksaan, jangan lupa tanggungjawab kita sebagai hamba kepadaNYA. Kalau struggle sangat tapi lalai dalam amalan wajib. Kejayaan mungkin tak berkat. Keberkatan tu penting.

Sebagai contoh, esok nak exam, malam ni pulun. Pulunun punye pulun, bunyi azan maghrib, dalam hati berkata : ”takpelah, takde mase dah ni, aku solat magrib masa nak abes magrib la, boleh solat isyak teros, jimat masa sikit”. Memang masa kita digunakan untuk belajar exam, tapi keberkatan belajar? Kosong.

Keberkatanlah dapat membantu kita sebenarnya. Utamakan apa yang wajib dahulu. Nak suffer sekejap je, lepas exam enjoy la. Quote motivasi dari aku : ”Sufferkan dirimu sebelum kamu disufferkan”. Usaha, doa dan tawakkal kena ada. Kalau dah abes exam, nak enjoy boleh, tapi kena ada doa dan tawakkal.

Tag : Ejoy, Azizul Hasyim, Cik Rai, Wan, Becky dan Aini. Tidak lupa kepada rakan-rakan lain yang membaca blog ni.

sentiment_dunker

Leeds

30.10.09

Advertisements

4 Comments

Filed under Renungan

4 responses to “Semoga Berjaya Exam

  1. wan nf

    slm. tq for the wish mr. T latef.. btol tue.. guano2 pun Allah nombor 1. kito nk bjayo pn klu Allah x izin x kn dpt jgk even usaha teruk2 pn.. so kena dahulukan Dia. mtk tlg dgn Dia byk2..

    “ud’uuni astajib lakum. washkuruli wala takfurun..”

    p/s: fewh.. lega alhmdlh setel 3 tests mggu ni. final kawe 7-14hb. so same2 lah slmt berjuang utk pengajian ko gk!

  2. Salam,

    tq.

    ”Sufferkan dirimu sebelum kamu disufferkan”

    nice line. 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s