Aidilfitri bersama keluarga

Untitled

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam,

Aku bersyukur kehadrat Allah Taala kerana memberikan aku peluang untuk pulang beraya dirumah Ampang. Setelah 2 tahun menyambutnya di uk. Kini aku dapat merasai kenikmatannya di sini. Alhamdulillah. Tahun ni nak merasa pakai baju raya baru plak. So, belila baju melayu warna hijau muda. Mak aku kate sesuai ngan aku.

Aku sedih sebab tak boleh nak beli sepasang, sebab untuk saiz badan aku, potongan kakinya amat pendek, dah pergi banyak kedai kat wisma yakin tu, semuanya senteng. So, aku beli je la baju. Gi solat raya pakai pelikat hijau. And kalau beraya pakai jeans hitam.

Nikmat terbesar yang aku rasai ialah bila bergambar bersama-sama seluruh keluargaku. Ini adalah kali pertama sejak raya 2002 dahulu. Masa tu anak sedara bongsu (buat mase sekarang la) masih dalam perut lagi, sekarang dah 6 tahun dah.

Family

happy family

Dari kiri : Abg Fendi (abang ipar suami kakak) , Thaha (aku), Kak Muna (kakak),  Bo (ayah), Mi (emak), Hafiz dan Daniel (anak sedara), Huda (anak sedara sulung), Yaya (anak sedara), Kak Zetty (kakak ipar isteri abang kedua) dan Abang Taufik (abang).. haaa, terlupa sorg lagik.. Dalam perut kak zetty.. Tawadud name unofficial die.. haha..

Family yang takde dalam gambar ialah keluarga abang Tarik – abang sulung yang sekarang masih berada di uk.

Selain dari itu semasa pagi raya, aku dapat bermaafan dengan ibu bapa aku. Memang la sepatutnya jadi sedih, tapi entah kenapa family aku jadi lawak plak. Boleh bergelak ketawa plak. Mungkin sebab masing-masing dah lama memaafkan. Yang tak tahannya, aku ni masih diberi duit raya walaupun dah besar panjang. Apa lagi aku bedal je la. Hahaha.

IMG_0738

salam mintak maaf ngan ayah

IMG_0743

ciuman manja dari anak kesayangan.. haha

Lepas sambut tetamu yang datang sampai ke zohor, kami sekeluarga pun bertolak ke rumah keluarga Kak Zetty (kakak ipar) di bangi. Tahun lepas diorang yang datang beraya di rumah kitorg, so sebagai balasan tahun ni, kitorg plak melawat keluarga diorg. Kami beraya disana hinggalah waktu Maghrib.

IMG_0854

keluarga ipar-duai

Selepas habis beraya di bangi kami pulang semula ke ampang. Aku dan abangku terpaksa meninggalkan keluarga untuk ke stadium old trafford, kerana ada perlawanan bola penting diantara Manchester United vs Manchester City. Urusan melayan tetamu yang datang kami serahkan kepada mak dan ayah. Hehe.

michael-owen

Selamat Hari Raya Owen

Memang letih tengok game malam tu, sengit. Bila mautd score je, mancity balas. Tiga kali plak tu. Sampai ke 3-3. Masa perlawanan dah abes. Tapi last2, usaha punye usaha, menang jugak Manutd atas jaringan micheal Owen. Pehhh. Memang best. Lepas tu plak, kami bergegas ke stamford bridge, menonton perlawanan di Chelsea dan Spurs. Oleh kerana game ini cam bosan. Aku tertido.

Sekian saja laporan hari raya dari aku. terima kasih.

SELAMAT HARI RAYA =)

sentiment_dunker

ampang

21 Sept 2009

Advertisements

10 Comments

Filed under Pengalamana

10 responses to “Aidilfitri bersama keluarga

  1. wan nf

    manjo kededek.. tupe hepi tgk demo suko leh brayo nga seluruh femli afte 6 tahung.. alhmdlh.. isk3.. xpo taun depe leh rayo ngn fmli lg. return mesia for good. wok kelik bini mato biru deh 🙂

  2. bereh3.. mitok doa kawe habih blaja setahung ni.. takdo sakuk2.. bini mato bighu? huhu.. nok ko ko aku ni? tkdok kot.. bini mato hite pung aku syukur doh.. haha..

  3. sentiment drunker, ceit, ada ka selamat raya owen…

  4. wan nf

    mato meroh nok? sakit mato? huahuahua

  5. klu meroh hok nyakit tu tokse la.. haha

  6. ko ni daus.. bukan drunker la.. dunker.. haha.. ko ni dr dulu pggil drunker.. dah owen score.. wish la kt die.. haha

  7. bersama kita berserban di hari raya, walau aku tak sempat pergi mencari jubah raya…

    Selamat Pengantin Baru..

    eh,

    Selamat Hari Raya, moga berbahagia ke anak cucu.. =)

  8. Selamat Hari Raya sahabat sekatil selantai..

  9. aca

    uihh.. beh femili mung.. meghioh ghaye ni deh.. ghama bebudok.. bilo laa nok ado soghe brbin ke thaha nih…

  10. kawe tunggu abih blaja dulu be.. insyaALLAH ado rezki, kawe bbini la.. haha.. wakpola ghama hok komen dale blog ni sokmo tnyo pasal bini kawe nih.. huh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s